Sunday, July 4, 2010

5. päev

Enamus bulgaarlastega on kahjuks võimatu suhelda, kuna nende inglise keele tase ei ole eesti omaga võrreldavgi. Eestis kõneleb inglise keelt ikka ka suurem osa vanemast generatsioonist, siin ei oska seda aga kõik nooredki. Sellest on kahju, kuna bulggaaria ega vene keelt ma kahjuks ei oska.

Tänane päev möödus ühelt küljelt väga tervislikult aga teiselt jällegi äärmiselt ebatervislikult. Nimelt kõndisime sammulugeja sõnul täna üle 16.000 sammu, mis on arvatavasti minu rekord. Algselt oli meil hannaga plaan oma kontsakingi täna kanda, õnneks vahetasime me mõlemad kontsad mugavamate kingade vastu kuna peale 16.000 sammu ei oleks jalad just kõige meeldivamad välja näinud. Miks aga ebatervislikult? Eks ikka sellelsamal põhjusel, et siin on igal pool nii palju saasttoitu. Lõunka oli õnneks küll tervislik. Sõime oma restoranitoidukohas mõnusalt sooja toitu. Tasakaalustuseks tervislikule käisime loomulikult õhtupoole mäkis.


Viies päev algas Raili äratamisega. Meilekõige noorem tiimiliige sai justnimelt täna aasta vanemaks. Äratasime teda suure valesti laumisega üless .



Edasi seadsime sammud pühapäevastele teenistustele. Hanna ,Rein, Raili ja mina läksime eraldi teenistusele. See teenistus oli väga energiline ja rõõmus. Me ei saanud küll mitte kui midagi jutlusets aru aga kuna inimesed naersid tihti siis ma oletan et pastor tegi oma jutluses palju nalja:) Hanna pidas neile väiksemat sorti jutluse teemal , kuidas kõik kirikud peaksid ühte hoidma ja koos töötama. Teenistus kestis kokku pea et neli tundi ! Ma polnud elusees nii pikal teenistusel käinud. Peale jutlust hakati seal veel ühe nunnut beebit õnnistama ja beebi jaoks oli ka pastoril eraldi jutlus ning siis veel rääkisid lapse mõlemad vanemad. Kuid kõik see kokku ei tundunudki nii pikk. Ainult Rein jäi vahepeal magama.
Täna oli lastel pühapäevakooli lõpetamine ning lapsed esitasid meile näidendeid ja laulsid oma nunnus bulgaaria keeles.
































Edasi läksime lõunale ning peale seda jooksime ühe kiriku noortekale. Seal oli isegi päris palju noori ning nalja sai kõvasti. Ühe hetkel hakkasime Railile sünnipäevalaulu laulma kõik koos ja peale laulu tõstsid poisid teda 16 korda õhku. Vaene Raili oli lühikese kleidiga. Ma ei kujuta ette mis oleks saanud kui tal polks pükse all olnud. Noorteka lõpus tegime eestlased vs bulgaarlased laululahingu. Laulda tohtis ainult kristlikke laule ning see kaotas kellel enam laulud meelde ei tulnud, mida laulda. Peale poole tunnist laulmist sai niisama istujatel villand ja kuulutati välja viik.















Peale noortekat chillsime veel linnas Bulgaaria noortega ja käisime Bazaaril (turul). Loomulikult käisime me ka mäkis. See on igapäevane koht . Samuti nagu KFC ja igast muud pizzakohad.












1 comment:

  1. Hi!! :)
    I really like you blog,
    I follow you :D !
    ... maybe if you want, you could visit my blog too
    ( and if you like it, follow me back ;) )
    kisses!
    http://modacapitalblog.com

    ReplyDelete